Kako definirati sadržaj vlastite web stranice

Kako definirati sadržaj vlastite web stranice

Kako definirati sadržaj vlastite web stranice

5 Nov 2018 admin

Jedna od najtežih odluka za svakog klijenta koji želi novu web stranicu definitivno je definirati sadržaj koji želi na svojim stranicama.
Zašto je to tako? Klijenti često znaju da nešto trebaju, ali imaju značajne probleme kada je riječ o određivanju sadržaja svoje web stranice. To je često problem jer klijenti ne znaju gdje početi.
Nekoliko savjeta za definiranje sadržaja na web stranici:

  • Upoznajte svoju poslovnu logiku - klijent koji razumije poslovnu logiku vlastitog poslovanja je u velikoj prednosti. To znači da može brzo definirati sadržaj koji želi predstaviti vanjskom svijetu. Glavna smjernica koja vas treba voditi - konciznost, preciznost, važnost i usredotočenost na klijenta.
  • Uzmite primjere dobre prakse - rješenje prethodnog problema često je vrlo jednostavno. Potrebno je samo provjeriti na primjerima dobre prakse na internetu, a to može biti od velike pomoći klijentu. "Zašto izmisliti toplu vodu kada je već izmišljena" i samo trebate dobiti ideju za definiranje vlastitog sadržaja i dizajna.
  • Definirajte ciljeve - Svatko ima cilj pokrenuti vlastitu web stranicu, a velika pomoć developeru može biti da klijent razjasni ciljeve koje želi postići. Bilo da se radi o promociji, predstavljanju, prodaji, povećanju ROI-a ili nečem drugom. Iskusni programer i dizajner mogu koristiti te ciljeve u razvoju web stranice.
  • Odredite osnovne značajke dizajna Vaše web stranice - osnovne značajke su one koje nisu povezane s funkcionalnošću web stranice i koje klijent može odrediti. To znači da klijent treba unijeti preferencije dizajna - osnovnu boju (2-3), želi li animaciju ili želi čistu stranicu, slike (profesionalne ili vlastite) ...
  • Definirajte sadržaj - Nakon što se sve prethodne postigne, klijent može definirati vlastiti sadržaj. Kao definiciju sadržaja razmatramo slanje teksta i slika koje dizajner može koristiti pri izradi web stranice. Danas fotografije čine gotovo 50% sadržaja ili točnije 50% Vaše web stranice. Oni postavljaju vašu web stranicu "u život" i mogu zainteresirati budućeg klijenta za Vaše poslovanje. Stoga je vrlo važno definirati slike i mjesta na kojima će se prikazivati.

Ako se vodite ovim smjernicama, mnogo je lakše za vas, ali i za dizajnera da dizajnirate svoju web stranicu i postignete sve ciljeve koje ste unaprijed postavili.

Za sva dodatna pitanja stojimo Vam na raspolaganju putem našeg contact form.

Podijeli

"Naš glavni cilj je povećati vašu prisutnost na modernim tehnologijama promocije i oglašavanja!"